Kaiku-kilpailu on käynnissä
Kaiku-kilpailu on käynnissä

Osallistuminen kilpailuun

Kaiku-radiomainoskilpailuun osallistuminen

Kaiku-radiomainoskilpailu on käynnissä. Tältä sivulta löydät tietoa, miten ilmoittaudut mukaan Kaiku-radiomainoskilpailuun.

Kirjaudu/rekisteröidy ilmoittautumisjärjestelmään

Mikä on Kaiku-radiomainoskilpailu?

Kaiku on Suomen merkittävin radiomainonnan kilpailu, joka järjestetään kerran vuodessa. Sen tavoitteena on kehittää suomalaisen äänimainonnan tasoa, kohottaa tekijöiden ammattitaitoa sekä lisätä suomalaisen äänimainonnan arvostusta. Kilpailussa arvioidaan kategoriasta riippuen mainoksen luovaa ideaa, käsikirjoitusta ja kokonaistuotantoa tai mainoksen tuomaa yritysvastuuta tai kampanjan tehokkuutta/tuloksellisuutta.

Kilpailu on tarkoitettu radiomainoksille ja radiomainossarjoille, jotka on ensiesitetty vähintään yhdellä kotimaisella radiokanavalla 15.11.2021 – 31.12.2022 välisenä aikana. Kilpailuun voi ilmoittaa joko yksittäisen radiomainoksen tai radiomainossarjan. 1 spotti = yksittäinen radiomainos, 2-6 spottia = radiomainossarja. Maksimimäärä radiomainossarjalle on kuusi radiomainosspottia. Yksittäisen spotin esityspituus saa olla korkeintaan 180 sekuntia.

Kilpailun osallistumisoikeuden edellytyksenä on myös se, että radiomainos on tuotettu pääosin Suomessa.

Kilpailun aikataulu

  • Kilpailuun ilmoittautuminen on alkanut 29.11.2022
  • Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy 12.1.2023
  • Voittajat palkitaan KaikuGaalassa 16.3.2023

Kilpailun säännöt

Tutustu kilpailun sääntöihin tästä.

Kaiku-radiomainoskilpailun säännöt

Ilmoittautuminen sähköisesti

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu sähköisessä järjestelmässä, jonne tulee rekisteröityä ennen pääsyä järjestelmään. Rekisteröidy järjestelmään luomalla oma käyttäjätunnus ja haluamasi salasana kirjautumissivun alalaidassa olevasta "Eikö sinulla ole vielä tunnuksia? Luo tunnukset" -kohdasta.

Kullekin kilpailutyölle täytetään oma osallistumislomakkeensa järjestelmässä ja lomakkeen tulee olla täytetty ohjeiden mukaisesti. Kilpailutyötä voi muokata järjestelmässä kilpailun ilmoittautumisajan loppuun asti.

Rekisteröidy/kirjaudu ilmoittautumisjärjestelmään

Lue ilmoittautumisjärjestelmän käyttöohjeet

Kategoriat

Kaiku-radiomainoskilpailussa radiomainoksia voi ilmoittaa kahdeksaan eri kategoriaan, joissa arvioidaan kategoriasta riippuen mainoksen luovaa ideaa, käsikirjoitusta ja kokonaistuotantoa, yritysvastuuta tai kampanjan tehokkuutta/tuloksellisuutta.

Jos sama kilpailutyö ilmoitetaan useampaan kategoriaan, tulee kilpailutyöt ilmoittaa kategorioihin omilla lomakkeillaan.

Sama mainos korkeintaan kahdessa kategoriassa: Saman mainoksen tai mainossarjan voi ilmoittaa korkeintaan kahteen kategoriaan näissä kilpailukategorioissa: tuotteet, palvelut, yrityskuva, yhteiskunnallinen, paikallinen ja musa/jingle.

Sama mainos useammassa kategoriassa: Mainoksen voi ilmoittaa myös teho- ja/tai yritysvastuu-kategorioihin, vaikka ehdokas olisi jo ilmoitettu kahteen muuhun kategoriaan näissä kategorioissa: tuotteet, palvelut, yrityskuva, yhteiskunnallinen, paikallinen ja musa/jingle.

Kilpailun kategorioiden kuvaukset

Osallistumismaksut

Jokaisesta kilpailutyöstä peritään oma osallistumismaksunsa. Kilpailutyö laskutetaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittajan antamaan laskutusosoitteeseen. Mikäli yhdelle taholle on osoitettu maksettavaksi useampi kilpailutyö, laskutetaan osallistumismaksut samalla kertaa. Ota yhteyttä kilpailun järjestäjään, mikäli haluat saada jokaiselle kilpailutyölle oman laskunsa. Osallistumismaksua ei palauteta kilpailutyön jättämisen jälkeen.

Kaiku-kilpailun osallistumismaksut:

Kategoria1 mainos (€)2-6 mainoksen sarja (€)
Tuotteet150250
Palvelut150250
Yrityskuva150250
Musa/jingle150250
Yhteiskunnallinen150250
Paikallinen150250
Teho150150
Yritysvastuu150150

Yllä olevat osallistumismaksut koskevat annetun ilmoittautumisajan aikana ilmoitettuja kilpailutöitä.

Kaikkiin osallistumismaksuihin lisätään alv 24 %.

Kysyttävää kilpailusta

Ota yhteys kilpailun järjestäjään RadioMediaan:
Inka Forss, inka.forss@radiomedia.fi