Kaiku-kilpailu starttaa loppuvuonna
Kaiku-kilpailu starttaa loppuvuonna

Osallistuminen kilpailuun

Kaiku-radiomainoskilpailu

Kaiku on Suomen merkittävin radiomainonnan kilpailu, joka järjestetään kerran vuodessa. Sen tavoitteena on kehittää suomalaisen äänimainonnan tasoa, kohottaa tekijöiden ammattitaitoa sekä lisätä suomalaisen äänimainonnan arvostusta. Kilpailussa arvioidaan kategoriasta riippuen mainoksen luovaa ideaa, käsikirjoitusta ja kokonaistuotantoa; tai mainoksen tuomaa yritysvastuuta tai kampanjan tehokkuutta/tuloksellisuutta.

Aikataulu

  • Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa loppuvuonna 2022

Ilmoittautuminen

Kaiku-radiomainoskilpailu 2022 on tarkoitettu radiomainoksille ja radiomainossarjoille, jotka on ensiesitetty vähintään yhdellä kotimaisella radiokanavalla 15.11.2021 – 31.12.2022 välisenä aikana. Kilpailuun voi ilmoittaa joko yksittäisen radiomainoksen tai radiomainossarjan. 1 spotti = yksittäinen radiomainos, 2-6 spottia = radiomainossarja. Maksimimäärä radiomainossarjalle on kuusi radiomainosspottia. Yksittäisen spotin esityspituus saa olla korkeintaan 180 sekuntia.

Kilpailun osallistumisoikeuden edellytyksenä on myös se, että radiomainos on tuotettu pääosin Suomessa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta lomakkeella. Kilpailutyötä voi muokata sähköisessä järjestelmässä kilpailun ilmoittautumisajan loppuun asti. Kullekin kilpailutyölle täytetään oma osallistumislomakkeensa ja lomakkeen tulee olla täytetty ohjeiden mukaisesti. Jos sama kilpailutyö ilmoitetaan useampaan kategoriaan, tulee kilpailutyöt ilmoittaa kategorioihin omilla lomakkeillaan.

Osallistumismaksut

Jokaisesta kilpailutyöstä peritään oma osallistumismaksunsa. Kilpailutyö laskutetaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittajan antamaan laskutusosoitteeseen. Mikäli yhdelle taholle on osoitettu maksettavaksi useampi kilpailutyö, laskutetaan osallistumismaksut samalla kertaa. Ota yhteyttä kilpailun järjestäjään, mikäli haluat saada jokaiselle kilpailutyölle oman laskunsa. Osallistumismaksua ei palauteta kilpailutyön jättämisen jälkeen.

Osallistumismaksut päivitetään näkyville kilpailun sivustolle loppuvuonna.

Kategoriat

Kilpailussa on useita eri kategorioita, joissa arvioidaan kategoriasta riippuen mainoksen luovaa ideaa, käsikirjoitusta ja kokonaistuotantoa, mainoksen yritysvastuuta tai kampanjan tehokkuutta/tuloksellisuutta.

Katso kilpailun kategoriat.

Osallistuminen useammassa kategoriassa

Sama mainos korkeintaan kahdessa kategoriassa: Saman mainoksen tai mainossarjan voi ilmoittaa korkeintaan kahteen kategoriaan näissä kilpailukategorioissa: tuotteet, palvelut, yrityskuva, yhteiskunnallinen, paikallinen ja musa/jingle.

Sama mainos useammassa kategoriassa: Mainoksen voi ilmoittaa myös teho- ja/tai yritysvastuu-kategorioihin, vaikka ehdokas olisi jo ilmoitettu kahteen muuhun kategoriaan näissä kategorioissa: tuotteet, palvelut, yrityskuva, yhteiskunnallinen, paikallinen ja musa/jingle.

Kilpailun säännöt

Kilpaillun säännöt päivitetään Kaiku-radiomainoskilpailun nettisivuille kilpailun startin yhteydessä.

Tuomaristo

Tuomaristo arvostelee kilpailutyöt laajan kokemuksensa perusteella noudattaen tinkimätöntä ammattietiikkaa kilpailun tuomarointisääntöjen mukaisesti kaksivaiheisessa tuomaroinnissa.


Kysyttävää kilpailusta

Ota yhteys kilpailun järjestäjään RadioMediaan: inka.forss@radiomedia.fi